ИЗВЕШТАЈ

( о реализацији пројекта  –„ПРИМАРНО БЕЛО“ бр.  )

 

Fixed Dimensions

Izlozba radova studenata Beogradske Politehnike
images/primarnobelo/01.jpg
 1. Beogradska politehnika

  Primarno belo
 2. Beogradska politehnika

  Primarno belo
 3. Beogradska politehnika

  Primarno belo
 4. Beogradska politehnika

  Primarno belo
 5. Beogradska politehnika

  Primarno belo

 У Галерији  Културног Центра Студентски град, ул. Булевар Зорана Ђинђића , на Новом Београду, а у оквиру Годишње изложбе радова студената ВШСС Београдка Политехника, студенти друге и треће године основних струковних студија на студијском програму Модни дизајн производа од коже, на преддмету дизајнирање обуће са ментором проф. Мр. Мајом Милинић-Богдановић су припремили ПРОЈЕКАТ под називом ПРИМАРНО БЕЛО, а који је подразумева 27 израђених модела обуће у материјалу кожи, као и идејна решења за моделе обуће презентованих на посебан начин – на кутијама за обућу и то у оквиру јединствене инсталације састављене из два сегмента.
Овај пројекат су помогли пријатељи наше Школе и то ИНДУСТРИЈА ОБУЋЕ БЕОГРАД у којој су реализовани сви модели обуће израђени у кожи, као и КОПИТАРНА Земун која је овај пројекат помогла ресловима дрвених ђонова као и паром калупа посебно израђених за ову изложбу.
У оквиру пројекта учествовало је 25 студената са друге и треће године основних студија одсека Модни дизајн производа од коже, са ментором и руководиоцем пројекта мр. Мајом Милинић-Богдановић.
Сама тема ПРИМАРНО БЕЛО се односи на белу светлост коју доживљавамо као такву, али која настаје спајањем свих боја спектра у једну БЕЛУ. Колекција је предвиђена за сезону ПРОЛЕЋЕ-ЛЕТО 2013. Основна инспирација студентима је била ФЛОРА или сликовитије речено цветна баста по којој се расула светлост.  Када се сунчева светлост простра по цвећу и када оно постане инспирација да од реалистичког до потпуно стилизованог света флоре тада инспирација прераста мажтом младих креатора у форме дизајниране обуће. Да би смо доживели боју неопходни су не само наже срце и осећења, већ и наже размижљање.
Осим спектра боја, флоралних решења инспирација овог пројекта је и наше данас и наше сутра.

 

Као руководилац пројекта и ментор студената могу са поносом да кажем да сам изузетно задовољна радом студената на овом пројекту као и да су успешно одговорили на задату тему.  Мишљења сам да им је овај Пројекат у коме су учествовали допринео много бољем сазнању о дизајнирању обуће. Изузетно је важна и чињеница да су своја идејна решења реализивали у кожи- материјалу који изучавају и неизмерно сам захвална ИНДУСТРИЈИ ОБУЋЕ БЕОГРАД која нас је стипендирала тако да овај ПРОЈЕКАТ није захтевао материјална средства која би уложила наша Школа.

 

 

Датум пројекта  30.03.2012.                                                                              

 Руководилац
мр. Маја Милинић-Богдановић

Назад